Onsdag, torsdag, fredag

Rain is just confetti from the sky

Unknown

“Oj, är det regnljud?”, frågade jag Filip som hade klivit upp strax före klockan åtta på en lördagsmorgon. Det lät som att jag glömt bort hur de smattrande dropparna låter. Jag vill skylla på att både Filip och jag missade att stänga av mobillarmen igår kväll. Jag hade räknat med lite mer sömn efter några nätter hostande. Inatt var bättre, idag känns förkylningen annorlunda. Nu vänder det. Däremot blev stackars Filip sjuk igår. Hans sjukdomsförlopp är dock helt bananas. Han blev bättre på sju timmar än vad jag blev på sju dagar. Det måste vara ytterligare en superkraft som han har. Idag mår han redan bättre. Dessutom gnäller han aldrig när han är sjuk. Jag beter mig som om jag förlorat en kroppsdel under någon galen, traumatisk olycka och att självaste universum är ute efter mig. Jag gnäller väl kanske för Filips del också. Vi håller tummar och tår för att barnen slipper undan.

Onsdag: Efter hämtning gick barnen och jag för att kopiera hemnycklar. Vi har klarat oss med bara en uppsättning hittills. Nu får även våra besökare egna.

Vi gick förbi världens sötaste bokhandel. Vi gick dock inte in, det kändes farligt att släppa in kidsen med böcker staplade så högt hela vägen in. Eller? Det kanske är så att när man kryper under stegen där får man kliva in i världen på sin favoritbok. Vi kanske borde provat. Det kanske faktiskt var en once-in-a-life-time-grej. Nästa gång vi går förbi kanske det bara är en helt vanlig vägg där. Kanske. Wille sa att där inne skulle han vilja bo. Det vill jag också!

Jag försökte göra någon märklig form av tapas på familjens favoriträtter.

– Patatas bravas

– chorizo i rödvin

– potatisbullar & stekt bacon

-miniburgare, sallad, lök, ost, gurka & tomat

– oliver- ost & vindruvor

Toradag: Förkylningen kändes sämre, igen. När jag hämtade på skolan visade barnen upp varsin godispåse. Jag frågade dom vad detta är för skola som ger bort godis. Det var barn som fyllde år i deras klass. Så gulligt ändå, Albas klass hade till och med ätit tårta.

Jag var för hängig för att handla och laga mat. Och jag har så länge jag kan minnas velat äta mat ur såna här lådor. Så som man ser på film och serier. Jag har till och med försökt göra egna lådor hemma. Gott var det också!

Fredag: Alba fick sin fredagsfrisyr och efter lämning frågade min nya vän T (som jag skrivit om tidigare) om jag ville ta en kaffe. Det känns som om hon förstått att det är bättre fråga mig spontant istället. Då hinner jag inte tänka över och älta saker innan. Vi hade så trevligt, pratade om livet. Vi både skrattade och grät en skvätt av glädjetårar när vi pratade om bröllop, barndomsminnen och våra egna barn. Kvällen spenderades i soffan för att försöka vila ikapp oss.

Nu har även barnen vaknat och som små fågelbebisar gapar de efter frukost.

Adios, så länge.

Published by sandramro

From Sweden - Malta - Sweden - Spain. Final destination for a long time is hopefully Spain. Följ vårt äventyr med flytt och vardagsliv i Marbella, Spanien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: