Ett ägg om dagen

If an egg is broken from the outside, life ends, when an egg breaks from the inside, life begins. Great things start from within

Jag lever på gårdagen med min kottar, framförallt när en liten pre-teen har vaknat på fel sida idag. Eller som vi kom överens om jag och han, det heter “fel sida, upp och ner och ut och in.”

Jag: Wille, ska du ha kokt ägg?

Wille: *skakar nej med huvudet.

(20min senare)

Jag: vill du ha ett kokt ägg ändå?

Wille: NEJ!

(3 min senare)

Wille: NU VILL JAG HA ETT ÄGG!

Jag: okej, hämta ett i köket.

(2 min senare)

Wille: Jag HAR SAGT ATT JAG vill ha ÄGG!

Jag: Du beter dig som ett ägg.

*En sötsur kille försöker dölja ett leende. Det blir allt folk av de flesta barn med lite ägg i magen. Speciellt när deras mammor tvingar dom att hämta sina egna ca fyra meter bort.

Tillbaka till gårdagen, vi spenderade timmar vid poolen. Först bönade och bad dom om högläsning från min vuxenbok. I kid you not, i ungefär 15-20 minuter låg de i famnen, i solen och bara lyssnade. Tillslut sa de försöktigt att boken var tråkig. Därefter blev det promenad för att äta lunch och handla mat. På promenaden stoppade Wille oss plötsligt för han skulle plocka en blomma till Alba. Han plockade en av varje färg till henne hela vägen dit. (På vägen hem gick det ju inte för då var händerna upptagna av glass.)

Väl tillbaka på området blev det sagostund och mellanmål. Vi pratade om att ifall vi hamnar mitt ute i skogen och hittar en ande då får man tre önskningar. Alba vill gifta sig med Peter Pan, att vi i familjen blir geparder och att vi kan prata med både med människor och djur. Wille kom på den briljanta önskan att en gång om dagen skulle han få önska sig en sak vad han än ville. Men bara en gång om dagen. Hans andra önskan är att kunna teleportera sig och sista att få träffa Capten Jack Sparrow. Efter detta pratade vi om nervositet inför skolstart, att vara lite orolig för att inte förstå språk, hitta till toaletten eller ens hur fröken kommer se ut. Så många, många tankar och känslor. Min önskan är att dom alltid känner att dom kan prata med oss. Om vad som helst. Att hos oss vilar allt tryggt med kärlek och allra största förhoppning om att kunna förstå och vägleda. Nu har humöret vänt och alla verkar badglada, poolen öppnar nu vid 11 och ungefär en kvart innan var badvakten så fräck att han tog ett dopp. Barnen stod och smygkikade och tyckte det var ytterst märkligt att han bröt mot reglerna.

Förresten min vuxenbok “Rödvin och ett misstänkt mord för tre gamla damer”, bara 30 sidor in är jag förälskad. Vilka krutkärringar, om jag nu måste bli 90 år gammal då vill jag också dricka rödvin och lösa mord. Nä, nu har badvakten öppnat för oss andra också.

Adios, så länge.

Published by sandramro

From Sweden - Malta - Sweden - Spain. Final destination for a long time is hopefully Spain. Följ vårt äventyr med flytt och vardagsliv i Marbella, Spanien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: