Tillbaka på (tysk)land

If we were meant to stay in one place, we would have roots instead of feet.

Anon

Vi vet vart vi ska, vi vet ungefär var vi befinner oss. Vi vet att vi på ett eller annat sätt förmodligen hittar rätt. Vi vet att allt vi vet just nu ändå kan leda till att vi kör fel. Men kör vi fel lär vi även veta det vid något tillfälle. Det är görmäny bilar på vägarna. För att förklara ytterligare här så fungerade inte mobildatan första timmen. Jag kan ha tappat tålamodet lite. Nu har molnen skingrats, solen skiner och navigeringen är igång. Låten “99 luftballons” har spelats och om ca 5 timmar ska vi befinna oss i Neufchâteau, Belgien. Denna sträckan är den längsta (ca 71 mil) som vi gör i ett och samma svep. Kidsen kan ju det där med att åka en bit, som till Åre som tar oss ungefär 8 timmar. Så vi håller alla tummar och tår för att det bara är jag som kanske tappar tålamodet. Men imorgon, då händer det! Vi har berättat för barnen att vi kör långt idag för att hinna till Disney Land imorgon. Vilket också stämmer. Även om rutten är planerad in i minsta detalj och vi päron hela tiden vetat om vad som väntade. Som tur var laddade vi våra batterier med att mysa till det ordentligt på båten. Mat, shopping, livemusik och att få sova tillsammans i en hytt.

Det fanns mycket gott att välja mellan. Jag var stolt som en tupp när Alba utan att tveka skulle smaka på en mussla och dessutom tyckte om den! (Älskar musslor men de ser ju faktiskt lite läskiga ut) När vi har mamma-dotter-dagar i framtiden tror jag bestämt att vi besöker restauranger och äter i timmar istället för att shoppa.

De här med att få sitta till bords och samtala med små liv är så, så roligt. Även om det inte snicksnackas under hela sittningen. Det var också spännande att titta ut. Vi hade turen om att se dubbla regnbågar.

För att jag vill bo i det där oemotståndliga leendet.

Skål, mina tre bästa människor. Tänk att få vara en del av just denna familj.

Lunchstopp!

Så himla gulligt att stället med restauranger har tänkt på hundarna på resa. (Albas nya gosedjur som hon fick välja istället för godis i taxfree-shoppen. Nu har vi alltså 5 gosedjur packade i bilen. Hur gick det till?!

Man kan lita på Tyskland!

Dags att rodda paddor till de bestämda i baksätet.

Adios, så länge!

Published by sandramro

From Sweden - Malta - Sweden - Spain. Final destination for a long time is hopefully Spain. Följ vårt äventyr med flytt och vardagsliv i Marbella, Spanien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: