Dags att erövra Stena Line

Man väljer inte sin mormor, men jag skulle välja min mormor 100 gånger om.

Någon som känner som jag.

Jag ska försöka undvika att skriva att jag sitter i bilen när jag skriver inlägg. Det är ju ändå på dessa rullande däck jag kommer spendera många sysslolösa timmar på. Men ja, här sitter vi, jag med gråten i halsen, vi alla med kropp och knopp fyllda av förväntan och stor glädje.

Istället för att berätta om sorgen i att åka ifrån min mormor idag fokuserar vi på det viktiga. Vi fick äta min mormors mat (två favoritmåltider dessutom, haha)! Och basta, såklart. Det är en all-inclusive-service hos henne som alltid. Även om det inte är något vi förväntar oss eller något hon behöver göra för vår del. En bra familj reder sig själv, så kan man väl säga? Det är ändå så min mormor gör, för hon äger det största hjärtat jag känner. Hon är så varm och dessutom klok som en bok. Jag får hanka mig fram med finskan och det är okej, för hos min mormor behöver man aldrig skämmas. Där får precis alla vara exakt som de är och känna sig som hemma. Så, så mycket kärlek. Det öppnar upp inombords för gamla minnen men också för dessa nya från vårt besök. Jag känner mig så tacksam!

Här sitter mina barn och äter frukost, så som jag har otaliga gånger med min morbror och moster. Där smed vi tokiga planer, ja, vi var nog rätt busiga barn. Jag kan nästan hoppas att kidsen inte hittar på liknande sattyg.

Inom tjugo minuter närmar vi oss vår terminal. Om vi hittar, det är verkligen 50/50, om man nu ska vara ärlig. Där åker “riktiga” kameran fram och förhoppningsvis kan jag börja ladda upp ordentliga bilder, om man får säga så. Mobilbilder duger men jag uppskattar verkligen när jag försöker fånga ett speciellt ögonblick som vi sedan kan titta tillbaka på. Förhoppningen är alltid att göra album från våra resor. Det händer aldrig. Detta är så nära jag kommer. En kompromiss med mig själv.

Nu ska jag hjälpa Google-maps-damen, ibland är hon faktiskt inte snabb nog. Däremot om vi trots min hjälp kör fel är vi väl överens om att det helt och hållet är hennes fel.

Adios, så länge!

Published by sandramro

From Sweden - Malta - Sweden - Spain. Final destination for a long time is hopefully Spain. Följ vårt äventyr med flytt och vardagsliv i Marbella, Spanien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: