Stopp efter stopp

We create our tomorrows by what we dream today.

Den som sa det först kan ha rätt.

Idag måndag den 12:e augusti är det vår sista måndag före våran resa börjar. Från och med nästa vecka kan vi bara prata spanska. Nej, men den 19:e kliver vi på färjan från Göteborg till Kiel, Tyskland. Det känns som ett bra beslut, vi kommer några timmar framåt genom att bara sova. Därefter är det vår rullande bil som förhoppningsvis tar oss hela vägen fram välbehållna. En spännande tur på Stena Line känns som en bra mjukstart för barnen, bilresan är lång nog som den är. Jag ser så mycket fram emot att få åka båt! Det väcker barndomsminnen i mig när min familj och jag brukade bila till Finland varje sommar. Och för de som känner mig, trumvirvel…. att få äta på buffén på färjan var givetvis bilresans absoluta höjdpunkt. Om allt går som planerat med all packning i Sverige kommer vi att ratta bilen ner till Trollhättan redan den 18:e för att spendera en natt hos min mormor. Det hoppas jag innerligt på att vi hinner med, jag vill verkligen träffa henne innan vi flyttar. Ja, egentligen fler familjemedlemmar med det hinns inte med. Vi hoppas på att de besöker oss i Spanien i framtiden.

I detta nu har de “viktiga” och största sakerna fallit på plats och dessutom på det sätt som vi hade hoppats på. Resten blir vad det blir. Jag övervägde att ta en bild för att lägga upp här bara för att visa er hur det ser ut i hemmet just nu. Det är inte en rolig bild, men det hade varit för att visa hur mycket det ser ut att vara – ändå känner jag mig relativt lugn. Jag tror att vi har koll på läget och de kommande dagarna får vi bara kavla upp ärmarna och fixa tills vi storknar. Okej, nu när jag tänker på det ytterligare är det en hel del kvar så jag kommer avsluta detta inlägg med vår planerade rutt. Medan ni läser ska jag rensa garderober.

Innan vill jag tillägga att vi gör detta äventyr till vår sommarsemester så det blir lite extra roliga stopp på vägen. (Vi måste ju se till att barnen inte toktröttnar på att åka bil.)

– 18:e aug, Lidingö – Trollhättan.
– 19:e aug, Trollhättan – Göteborg.
– 20:e aug, Kiel, Tyskland – Neufchâteau, Belgien.
– 21:e aug, Belgien – Paris, Frankrike. Bonjour!

– 22:e aug, Disney Land Paris. (Jag tar chansen på en utskällning av min dotter när hon är vuxen för att jag nu avslöja att Alba (5 år) har bestämt sig för att Peter Pan är hennes stora kärlek. Jag kan knappt vänta för att få se hennes reaktion när hon förhoppningsvis får se honom, och Tingeling. Åh, hoppas, hoppas att hon får det!)

– 23:e aug, Disney Land – Paris – Bourges, vi befinner oss fortfarande i Frankrike.

– 24:e aug, Bourges – Agdeområdet, Frankrike, en överraskning för barnen, vi kommer att bo på ett pirathotell som också är som ett äventyrsbad. (Hotel cap pirate) De vet alltså inte om detta så om familj och vänner läser detta innan vi åker får ni gärna inte fråga dem om just detta stopp, annars får ni gå på plankan!

– 25:e aug, “Yarrr” pirater all day long. (Jag får väl erkänna att jag älskar piratsagor och som den rebell jag är ((också hemligt för barnen!)) så vill jag gå emot alla piratregler som någonsin sagts som att det bringar otur med en kvinna på skeppet. Jag skulle dessutom döpa om skeppet samtidigt som jag kastar min hatt överbord, ja, ni hör ju! )

– 26:e aug, entering Spain, Valencia.
– 27:e aug, touch down HOME, Marbella, Spanien.

Så ligger till, den som besökt något eller flera platser får mer än gärna lämna kommentar!

6 dagar, 14 timmar och 42 minuter kvar. Skepp ohoj!

Adiós, så länge!

Published by sandramro

From Sweden - Malta - Sweden - Spain. Final destination for a long time is hopefully Spain. Följ vårt äventyr med flytt och vardagsliv i Marbella, Spanien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: